MEDALLA COAC 2022 A L’ASSOCIACIÓ CONSTRUINT A LA SALA

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya ha decidit atorgar la Medalla COAC 2022 a l’Associació Construint a la Sala, valorant el projecte interdisciplinari en el que des de l’arquitectura i l’educació, procura apropar l’arquitectura als infants i la ciutadania, i també per promoure accions de caràcter social.

2007-2019 – DE LA BORSA D’AMSTERDAM A LA SALA OVAL

Al 2007, un grup de persones entusiasmades van agafar el relleu del projecte holandès “Bouwen in de Beurs” (fundat l’any 1997) per iniciar la versió barcelonina d’aquest taller a la Sala Oval del Museu Nacional, on més de 600 nens i nenes van construir la casa dels seus somnis, cada any durant 13 anys, amb l’ajut de més de 200 persones del món de l’arquitectura, l’art i l’educació, entre d’altres.

Construint a la Sala 2007 – Sala Oval, Museu Nacional d’Art de Catalunya. Foto: Jaume Orpinell

2020 -2021 – FENT DEL REPTE UNA OPORTUNITAT

L’any 2020 no es va poder celebrar l’activitat al Museu Nacional, a causa de l’emergència sanitària provocada per la covid-19, i des de l’associació es van invertir tots els esforços a traslladar la iniciativa a les aules. D’aquesta manera va néixer Construint a les Escoles, en què 900 nens i nenes, de 14 escoles repartides pels 10 districtes de la ciutat.

Després de l’èxit de portar el projecte a les aules i la resposta positiva tant dels docents, com de l’alumnat, al 2021 es van tirar endavant dos projectes complementaris:

• El conjunt de tallers ‘Construint a les escoles’, a 10 escoles de Barcelona.

• El taller ‘Construint a la Sala’, a la Sala Oval del Museu Nacional

Construint a les escoles 2020 – Escola La Maquinista. Foto: Jaume Orpinell

2022 – NOVA ETAPA!

Construint a la Sala inicia una nova etapa, evolucionant en la línia que el projecte a les escoles ens ha deixat clara. Un Construint itinerant en la ciutat, per apropar-nos a barris i a infants que hem tingut lluny fins ara.

Els primers a beneficiar-se d’aquest canvi han estat els nens i nenes del districte de Sant Martí!

Hem realitzat 16 tallers durant la setmana del 17 al 21 d’octubre, a 8 escoles del districte i el diumenge 23 d’octubre ens vam instal·lar a l’Oliva Artés, seu del MUHBA, al parc Central del Poblenou, on 200 nens i nenes van construir un habitatge col·lectiu!

Construint a la Sala 2022 – MUHBA Oliva Artés. Foto: Jaume Orpinell

————————————————————————————————————————————–

La Medalla serà lliurada, en el decurs de l’acte, que en motiu de la commemoració patronal, es celebrarà a la Sala d’Actes del Col·legi d’Arquitectes (Plaça Nova, 5, 08002 Barcelona), el dilluns 14 de novembre a les 17:30h. 

Volem fer estès aquest reconeixement a les més de 1.000 les persones voluntàries que han fet possible que més de 9.500 nens i nenes construïssin la casa dels seus somnis, al llarg d’aquests 16 anys! També a les institucions i empreses que ens han donat suport per tal de fer-ho possible!

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s